EVENIMENTE VIITOARE

Un nou concert Schoenbrunn Palace Orchestra

Încântătoarea orchestră vieneză va străluci din nou pentru melomani pe scena Sălii Palatului pe data de 22 decembrie, cu începere de la ora 19.00. Concertul se anunţă a fi o întâmpinare imperială şi luminoasă a Sărbătorilor de iarnă şi, totodată, un cadou special pentru cei care îl îndrăgesc pe compozitorul Johann Strauss.

 

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, într-un splendid spectacol de Crăciun, o întâmpinare imperială şi luminoasă a Sărbătorilor de Iarnă pentru cei dragi, în compania distinsului glas al sopranei Simona Eisinger, dar şi alături de cel mai tânăr dirijor al orchestrei, Vinicius Kattah (31 de ani).

 

Născut în 1986 în Brazilia, tânărul dirijor Vinicius Kattah a câştigat locul I în cadrul Concursului Internaţional de Dirijori „Dunărea Albastră” în 2011 şi locul al-III-lea la cel de-al VII-lea Concurs Internaţional de Dirijori de Operă „Luigi Mancinelli" în anul 2016. Kattah s-a stabilit în Viena, iar în ultimii opt ani a colaborat cu Opera de Stat din Viena, Musikverein, Konzerthaus, Hofburg, Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna şi multe alte orchestre. Kattah este în prezent dirijor principal al Operei Naţionale Slovace şi a condus, recent, premiera mondială a lucrării „Cenuşăreasa“, compusă de copila-minune Alma Deutscher (11 ani), operă ce poate fi vizionată în documentarul BBC „Finding Cinderella“.

 

Specializarea lui Kattah este muzica lui W. A. Mozart. În 2015, a fondat proiectul Tutti Mozart, unde prezintă universul muzical al geniului născut în 1756 la Salzburg.

© Copyright Craciun Vienez 2022. Toate drepturile rezervate.